Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Elementor #12119

СВІТ ІНФОРМАЦІЇ ТА МАСМЕДІА В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ

     У реаліях сьогодення, особливо в контексті російської інформаційної агресії, головним для сучасної особистості є вміння орієнтуватись у розмаїтті інформаційних ресурсів, критично їх оцінювати і виокремлювати необхідне. Тому формуванню медіакультури та грамотності здобувачів освіти у Комунальному закладі «Хустський професійний ліцей» Закарпатської обласної ради приділяється велика увага.

     Одним із аспектів упровадження медіаграмотності у ліцеї є співпраця з працівниками КЗ «Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Федора Потушняка» ЗОР, які діляться власним практичним досвідом роботи з озвученої теми, продовжують проведення тренінгів «Практична медіаграмотність» для здобувачів освіти.

     Так, 08.04.2024 року працівниками інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку», створеного за сприяння Посольства США в Україні, – Любов Толстовою та Вікторією Замулою, для учнів нашого ліцею проведено заняття з елементами тренінгу «Інформаційна гігієна під час війни» за участі також і педагогічних працівників.

     Особливо цікавими під час занять були ігри з демонстрацією відео «Як відрізнити фейк від правди?», «Яка інформація потрібна, яка – ні?», розгадування ребусів, тестові завдання з використанням технічних засобів, особистих гаджетів, у ході яких учасники опановували навички критичного мислення, розвивали вміння працювати в групі, аналізували інформацію, викривали приховане значення і спроби маніпуляцій у соціальних мережах, розпізнавали факти і судження, що стає цінним в умовах воєнного стану.