Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

КАРПАТСЬКА УКРАЇНА

З нагоди відзначення 85 – річниці проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина.

        З нагоди відзначення 85 – річниці проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина в КЗ «Хустський ПЛ» ЗОР проведено ряд заходів присвячених цій даті.

  • Під керівництвом викладача історії Липчея Ю.О. спільно з працівником районної бібліотеки було проведено конференцію на тему «Карпатській Україні – 85 років». Участь у ній взяли учні 16 групи по спеціальності «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; рихтувальник кузовів». На конференції учні виступили із змістовними рефератами і переглянули документальний фільм «Трагедія Карпатської України».
  • Біліотекар ліцею Ярославська М.І. провела круглий стіл на тему: «Карпатська Україна: яскрава історія нашого краю, книжкова виставка «Біля джерел Карпатської України».
  • 15 березня, у меморіальному парку «Красне поле», що на Хустщині, відбувся мітинг-реквієм до річниці проголошення Карпатської України. Хвилиною мовчання, молитвами та пострілами в небо вшанували тих, що тоді віддали своє життя за країну.