Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

тренінг на тему: «Самодопомога та первинна підтримка у кризових ситуаціях»

тренінг на тему: «Самодопомога та первинна підтримка у кризових ситуаціях»

     11 жовтня 2023 року, в Центрі кар’єри КЗ «Хустський професійний ліцей» Закарпатської облради, відбувся тренінг на тему: «Самодопомога та первинна підтримка у кризових ситуаціях». Практичний психолог ліцею Тетяна Пригара та 12 учнів 12 групи взяли участь у тренінгу.

    Ти ЯК? Допоможи собі та ближньому: програма ментального здоров’я у поміч Хустською філією Закарпатського обласного центру зайнятості продовжується практика проведення тренінгів з розвитку навичок «Soft Skills» для студентської молоді, організованих в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

     Мета проведення тренінгу – підвищення рівня обізнаності у питанні ментального здоров’я, що допомагає подолати психологічні бар’єри, особливо в період війни.

   Фахівці з профорієнтації Хустської філії, ознайомили студентів з основним алгоритмом протоколу саморегуляції «4 стихії», що дозволяє людині швидко досягнути стабільного психоемоційного стану в надскладних ситуаціях. Учні переглянули мультфільм «Що таке стрес і навіщо він потрібен», виконали тілесні вправи для розблокування м’язових зажимів, дихальні вправи для розслаблення, зняття стресу та покращення постачання організму киснем.