Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

“Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо”

    Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів. Хустський професійний ліцей також взяв участь у вшануванні  День пам’яті жертв Голодоморів та у зв’язку з 90–ми роковинами голодомору 1932-1933 рр. в Україні на майданчику перед Хустським краєзнавчим музеєм під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо».

   Цього року пам’ять жертв сталінського режиму вшановуємо під час повномасштабної війни росії проти України. Знову росіяни застосовують геноцидні практики проти українців. Адже рф в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують усім нам, що дуже важлива жива пам’ять всіх наших жертв.

    Власне, у світовій історії не зафіксовано голоду, подібного до того, що випав тоді на долю України — однієї з найродючіших країн світу.

    Відтак, учасники мітингу-реквієму пом’янули хвилиною мовчання усіх жертв небаченого варварства і жорстокості – червоного терору, приєднавшись до загально міськрайонної хвилини мовчання.

  Великомучеників нашої історії – усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору, пом’янули й представники духовенства у молитвах, відслуживши панахиду.

20221125_153348