Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

вшанування пам’яті жертв Голодоморів

вшанування пам’яті жертв Голодоморів

      25-го листопада 2023 року, щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів. Перед Хустським краєзнавчим музеєм, заступник директора Рошко М.І. та викладач історії Липчей Ю.О.  вшанувати День пам’яті жертв Голодоморів та у зв’язку з 90–ми роковинами голодомору 1932-1933 рр. в Україні під гаслом «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього». Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють, що жива пам’ять надзвичайно важлива, ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

    В бібліотеці ліцею проведено урок – реквієм присвячений Голодомору 1932-1933 р.р. на тему «Геноцид українського народу». Організована книжкова виставка на тему : Людської пам’яті мости.

     Також 24 листопада класним керівником 15-ої групи було проведено тематичну виховну годину до 90-их роковин Голодомору в Україні. Розпочався захід з перегляду мультфільму «Голодний дух».

     Учень 15-ої групи Цьока Руслан зачитав історичну довідку. Класний керівник Рошко Т. І. пояснила причини тих страшних подій. Закінчилася виховна година запалюванням свічки пам’яті та хвилиною мовчання.