Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ'Я

     Щорічно, 10 жовтня, відзначається Всесвітній день психічного здоров’я або  ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я.

       Так, практичний психолог Пригара Тетяна, 10 жовтня провела  заняття з елементами тренінгу. Учні визначили свій колір настрою, поглибили знання щодо психічного здоров’я, позитивних і негативних факторів, що впливають на нього та склали рекомендації, щоб завжди бути психічно та емоційно стійкими.

       Психічне здоров’я є надзвичайно важливим у житті кожної людини, оскільки це стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати та вносити вклад у суспільство.

    Основна мета – скоротити поширеність захворювань, пов’язаних з психічними розладами: депресивні стани, фобії, розлади особистості, алкогольна та наркотична залежності, шизофренія, недоумкуватість, порушення свідомості тощо.

    Окрім того, Всесвітній день ментального здоров’я спрямований на підтримку людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами.

       В цьому році Всесвітній день психічного здоров’я пройде під девізом: «Психічне здоров’я доступне всім». Ніхто не повинен залишитися без доступу до інформації, можливості попросити про допомогу і бути почутим. Незалежно від статусу та рівня життя людини, нікому не може бути відмовлено в психіатричній допомозі і підтримці. 

     Кожна людина має зрозуміти, що піклування про себе – це не егоїзм, це відповідальність. Коли в тебе немає ресурсу, ти не зможеш допомогти ані родині, ані суспільству. Ментальне здоров’я – це основа стійкості.