Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Гра “Сокіл” (“Джура”)

Учні ліцею - гості першого районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

     Чудово, що учні мали можливість отримати такий різнобічний досвід! Ознайомлення з роботою різних служб дає їм можливість краще зрозуміти важливість цих професій та їхню роль у житті суспільства.
     Ось декілька активностей, в який прийняли участь учні:
• Розбирання та збирання автомата: Це дає учням базове розуміння того, як працює зброя, а також розвиває їхню дрібну моторику та координацію.
• Ознайомлення з роботою гірських рятувальних груп: Це вчить учнів про те, як рятувальники працюють у складних умовах, щоб допомогти людям, які потрапили в біду.
• Ознайомлення з роботою працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій: Це дає учням розуміння того, як ця служба реагує на надзвичайні ситуації та допомагає людям, які постраждали від них.
• Ознайомлення з кулеметами, встановленими на джипах: Це дає учням уявлення про те, як військові використовують зброю для захисту себе та інших.
• Знайомство з дронами: Це, ймовірно, було найцікавішою частиною для учнів, адже дрони стають все більш популярними та використовуються в різних сферах, таких як військова справа, правоохорона та аерофотозйомка.
Загалом, це був дуже цінний досвід для учнів, який допоможе їм краще зрозуміти військову справу, можливо, навіть надихнути їх на майбутню військову кар’єру.