Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Тиждень української мови та писемності

Тиждень української мови та писемності

З 8 по 12 листопада 2021 року в Хустському професійному ліцеї проходив Тиждень української мови та писемності під гаслом «Мова нас єднає». 

Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насичена. Здобувачі освіти мали змогу переглянути мультимедійні презентації та відеоролики які допомогли їм поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, і ознайомили їх з історією життя Нестора Літописця.

З метою підвищення орфографічної та пунктуаційної грамотності 9 листопада здобувачі освіти та викладачі охоче приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який цьогоріч мав назву «Слідом за пам’яттю».

Одним із найвідповідальніших заходів Тижня рідної мови є старт І етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика, під час якого учні виявили мовні знання, творчі здібності, власну позицію щодо сучасного функціонування української мови у всіх сферах сучасного життя.

12 листопада справжні українці, шанувальники мови, знавці рідного слова взяли участь у І етапі ХІІ Міжнародного мовно – літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.