Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності

Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності

    

     З нагоди Всесвітнього дня охорони праці з 24 квітня по 28 квітня 2023 року в Хустському професійному ліцеї в рамках роботи методичної комісії будівельних професій  пройшов Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності під девізом «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі».

     Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармоній­ного розвитку суспільства, а збере­ження здоров’я та життя працівни­ків залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збе­реження здоров’я працівників та найціннішого — людського життя.

     У проведенні тижня брали участь учні будівельних груп 27 та 37, провідний фахівець з охорони праці, медичний працівник ліцею , старший майстер, викладач охорони праці та майстри виробничого навчання.

     У рамках тижня провідним фахівцем з охорони праці Наталію Заруцькою проведена перевірка:

– обстеження стану та оснащення лабораторій, майстерень, справність обладнання, наявність куточків з охорони праці;

– ведення журналів реєстрації інструктажів з  охорони праці та безпеки життєдіяльності;

– наявності та укомплектованості первинними засобами пожежогасіння усіх приміщень ліцею, наявність планів евакуації.

     Викладач з охорони праці Ольга Дякун  разом з провідним фахівцем з охорони праці Наталією Заруцькою провели бесіду з учнями груп 37 та 27 на тему: «Безпечне та здорове робоче середовище»

     Старший майстер Іван Бобик  провів з учнями групи 31 навчання – інструктаж по дотриманню правил техніки безпеки під час виконання комплексних робіт з професії штукатур 4 розряду.

      Медичний працівник ліцею Ольга Сабадош провела з учнями інструктаж-навчання по наданню першої домедичної допомоги при кровотечах та переломах.

   Протягом тижня проведено конкурс на кращий плакат: «Охорона праці очима дітей». Відібрані кращі роботи.