Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Тиждень екологічного виховання

Тиждень екологічного виховання

         З 20 по 25 березня в нашому навчальному закладі було проведено Тиждень екологічного виховання. В рамках цього тижня  були проведені  різноманітні заходи: акції, вікторини,бесіди, лекції. . Подібні заходи мають об’єднувати всіх навколо однієї мети – піклування про довкілля та підтримання навколишнього середовища у належному стані.

     Мета проведення –формування екологічної культури учнів, навчити учнів реально оцінювати екологічну ситуацію; виховувати шанобливе ставлення до природи, любов до рідного краю, пробуджувати пізнавальний інтерес, виховувати почуття відповідальності за збереження природи.

        Вчитель біології  та хімії Федина С.М. разом з учнями організували та провели генеральне прибирання ліцейної території .

       Після прибирання учні разом з керівником взялись за озеленення теритоії:

  • Посадили саджанці та квіти.
  • Обробили дерева від грибків та шкідників,що містяться в корі.

     Також було проведено бесіди та дискусії на тему: “Екологічні проблеми рідного міста”, де було розкрито екологічні проблеми міста Хуста  та району та їх усунення, а саме:

  1. Усунення сміття в місті.

    Серед усіх проблем  найчастіше згадували нерегулярний вивіз сміття, засмічення міських вулиць і зелених зон, відсутність інфраструктури для сортування і нестачу сміттєспалювальних заводів.

«Зони еколиха в м.Хуст в фотоб’єктиві».

    Шляхи  вирішення цієї проблеми вирішували  учні групи №11обговорювали дану тему, давали пропозиції;

 

 2. Джерела забруднення річкових вод.

      Проводячи з учнями такі бесіди, я поставила за мету – формування  в учнів почуття відповідальності  за екологічний стан довкілля та визначення ролі людини у забрудненні навколишнього середовища.    

 

        Також було проведено виховний урок  з учнями 12 та 11 групи на тему: «Твоє життя – твій вибір». Мета уроку:  дати учням поняття щодо здорового способу життя, довести пріоритети здоров’я серед інших цінностей людини та негативний вплив шкідливих звичок на самопочуття підлітка; формувати у підлітків прагнення займати активну життєву позицію, сприяти визначенню власних духовних цінностей та орієнтації на здоровий спосіб життя.

    Учні групи №12  висловлювали свою точку зору щодо даної теми, зачитували реферати,цікавились, вели дискусію.

      На завершення екологічного тижня було  проведено  захід з учнями 12 групи на тему: « Дзвони Чорнобиля». Викладач Федина С.М. разом з працівником бібліотеки Ярославська М.І. провели бесіду про чорний біль України. Було організовано книжкову виставку у бібліотеці.

      Учні мали змогу ознайомитись з історичними подіями щодо Чорнобильської трагедії, а також переглянули відеофільм « Дзвони Чорнобиля».