Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Стажування майстрів виробничого навчання області з професії слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

Стажування майстрів виробничого навчання області з професії слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

     З 28.02.2023-02.03.2023 року на базі навчально-практичного центру з професії слюсар з ремонту колісних транспортних засобів Хустського професійного ліцею проходило стажування майстрів виробничого навчання, що дозволило залучити педагогів з різних районів та міст. Така широка географія учасників дозволила обмінюватися досвідом та знаннями між представниками різних районів, що дало можливість поглиблювати та розширювати свої знання та навички.

      Упродовж  стажування, учасники змогли отримати теоретичні знання та практичні навички, необхідні для виконання складних завдань з ремонту колісних транспортних засобів, а також більш глибоко ознайомитися з сучасними технологіями та інструментами. Метою стажування було набуття практичних навичок по ТО двигунів та ходової частини автомобіля; ремонту електроустаткування; діагностуванню автомобіля. За період стажування педагоги опанували навики прослуховування двигуна механічним та акустичним статоскопами; здійснювали заміри компресії за допомогою бензинового компресоміра; вимірювали тиск оливи в системі мащення двигуна та тиск палива в системі живлення двигуна; діагностували роботу системи охолодження використовуючи пірометр; здійснювали заміну оливи в двигуні за допомогою мобільної пневматичної установки; виковували перевірку та очищення бензинових форсунок за допомогою стенду «Спринт 6К»; проводили роботи по демонтажу-монтажу шин та балансуванню коліс автомобіля; здійснювали діагностику електрообладнання за допомогою електроскопа JTC1250 та мультиметра універсального; опанували навики роботи на автомобільному сканері BOSH KTS – 530. Учасники також отримали можливість працювати зі спеціалістами-практиками, які поділилися своїм досвідом та розкрили нюанси роботи з різними моделями автомобілів.

    Після успішного завершення стажування, учасники отримали довідки та сертифікати професійної підготовки та стали більш впевненими у своїх знаннях та навичках. Завдяки цьому навчанню, учасники стажування отримали найкращі знання та навички, які дозволять їм бути висококваліфікованими фахівцями в галузі ремонту автомобілів. Ми раді співпраці з навчальними закладами області та плануємо і надалі ділитись досвідом у сфері автотранспорту.