Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Професійна орієнтація учнів шкіл Хустського району педагогами Хустського професійного ліцею

Професійна орієнтація учнів шкіл Хустського району педагогами Хустського професійного ліцею

    Протягом березня-квітня 2023 року педагоги Хустського професійного ліцею провели ефективну профорієнтаційну кампанію в школах. Захід був спрямований на допомогу учням обрати свою майбутню професію та підготувати їх до вступу. В процесі профорієнтації було охоплено більше 30 шкіл району.

       Педагоги ліцею презентували учням цікаві інформаційні матеріали про різні професії з яких навчають у ліцеї. Один із етапів заходу був присвячений показу відеороликів, які демонстрували різні професії доступні у нашому ліцеї. Ролики були ретельно підібрані та відповідали потребам цільової аудиторії – учнів дев’ятих та одинадцятих класів. Учні були залучені як до процесу перегляду роликів та їх обговорення. Після перегляду, працівники ліцею проводили дискусію та відповідали на запитання учнів про специфіку роботи та навчання у відповідних професіях. Такий підхід допоміг учням краще зрозуміти, що таке робітничі професії та які можливості надає навчання у ліцеї. Вони змогли отримати відповіді на запитання щодо навчання, вимог та перспектив роботи в майбутньому.

   Також, в процесі профорієнтації, активною є співпраця з Хустською міськрайонною філією Закарпатського обласного центру зайнятості. Під час проведення профінформаційних заходів начальник відділу кар’єрного консультування Хустської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Мар’яна Боїшко, ознайомила з професіями, які користуються попитом у місцевих роботодавців, та наголосила на необхідності проаналізувати свої здібності та особисті якості за формулою “Хочу”Можу”Треба” при виборі майбутньої професії.

    Новинкою для учнів шкіл є можливість зануритися в атмосферу навчання та оглянути всі наші приміщення за допомогою цікавого та зручного 3-D туру. Під час туру вони зможуть побачити всі наші навчальні кабінети загальноосвітньої та професійної підготовки, комп’ютерний клас, бібліотеку, лабораторії, спортивну залу, виробничі майстерні та навчально-практичні центри. Всі елементи туру можна збільшити або зменшити за допомогою масштабування, а також повертати камеру в будь-якому напрямку, щоб вам було зручно оглядати приміщення. Цей 3-D тур є чудовим способом для вступників ознайомитися з нашим навчальним закладом та зробити власні висновки про те, чи відповідає заклад освіти потребам та очікуванням.

    Заходи профорієнтації отримали позитивний відгук від учнів шкіл, які були задоволені цікавою та корисною інформацією. Педагоги ліцею вважають, що такі заходи є важливими для допомоги учням знайти свій шлях у житті та ширшої реклами Хустського професійного ліцею серед можливих вступників. Наступним етапом профорієнтації будуть дні відкритих дверей, які заплановані на травень 2023 року.