Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

Конкурс фахової майстерності з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»

Конкурс фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії „Монтажник санітарно-технічних систем і устаткуванняˮ

     У рамках реалізації проєкту EdUP „Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україніˮ, що впроваджується за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва і ТОВ „Геберіт Трейдінгˮ та виконується Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку „Свісконтактˮ, упродовж квітня – травня 2023 року проводиться конкурс фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії „Монтажник санітарно-технічних систем і устаткуванняˮ. Станом на 08.05.2023 вже проведено такий конкурс у 16 закладах професійної (професійно-технічної) освіти України із 22 запланованих. Хустський професійний ліцей також є учасником зазначеного проєкту.

Конкурс складається із теоретичної частини (індивідуального письмового тестування, яке містить з 30 тестових запитань) і практичної частини (індивідуального практичного завдання „Збірка водомірного вузлаˮ). Конкурсне завдання виконується одночасно 4 учасниками.
У конкурсі, що проводився на базі навчально-практичного центру Хустського професійного ліцею, взяли участь 12 учнів закладу освіти.

    За результатами конкурсу призерами стали:

І місце – Беч Євген;

ІІ місце – Чопик Володимир;

ІІІ місце – Ерфан Богдан.

     Усі учасники вчасно виконали теоретичне завдання, на практичне – використано на 15 хвилин менше за встановлений термін. „Остаточний результат виконання робіт – 7 хвилин 23 секунди – на сьогодні є найкращим серед конкурсантів із 16 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Україниˮ, – зауважила Ніна Іларіонова, експертка з розвитку партнерських відносин проєкту EdUP.

За підсумками Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії „Монтажник санітарно-технічних систем і устаткуванняˮ 10 кращих учнів із 22 закладів професійної (професійно-технічної) освіти України поїдуть в Австрію і Швейцарію для обміну досвідом.