Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

День української писемності та мови. Радіодиктант

День української писемності та мови. Радіодиктант

9 листопада, відзначають День української писемності та мови.

  На честь свята жителі нашої країни можуть написати радіодиктант національної єдності. Всеукраїнський диктант єдності пишуть щорічно. Найголовніше в ньому – це і перевірка знань, а також солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.  Дата обрана не просто так – 9 листопада в Україні відзначається важливе національне свято, вперше встановлене в 1997 році. 

   Таким чином виходить, що сьогодні українці відзначають два свята: День вшанування Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія – і День української писемності та мови.

   Трансляція диктанту почалася 9 листопада 2021 року о 10:00 за Києвом і проходила на різних платформах. Текст диктанту прочитав український письменник Юрій Андрухович, а в методичній роботі над диктантом брала участь мовознавець, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови Національного університету Києво-Могилянської академії Лариса Масенко.

   Приєдналися до написання диктанту також і працівники та учні Хустського професійного ліцею.

А також в бібліотеці ліцею 9 листопада проведено годину спілкування «Рідна мова». Та була продемонстрована книжкова виставка на тему: «Рідна мова – слово рідне».