Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

День вшанування учасників бойових дій
на території інших держав

15 лютого 2022 року в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004) та 33-та річниця виведення радянських військ з Афганістану.

      У Хусті з сумом зустріли чергову річницю війни, відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам інтернаціоналістам та молебень за тих, хто повернувся з війни живим, а відтак – щорічне зібрання хустських воїнів-афганців.

     33 роки вже минуло з дня виведення радянських військ з території Афганістану. Але біль втрат ще до тепер не вщухає у серцях батьків та рідних загиблих воїнів, а також ветеранів цих подій. Сотні тисяч українців взяли участь у цій війні, більше трьох тисяч залишили на чужій землі свої життя, тисячі воїнів повернулися додому інвалідами або пораненими, а більше пів сотні вважаються взятими в полон чи безвісті зниклими. Хустських воїнів загинуло в боях 8-ро, їх імена й викарбувані на граніті пам’ятника Воїнам інтернаціоналістам, що спорудили 13 років тому біля Свято-Вознесенського храму у Хусті.

      Голова учнівського самоврядування Гродський Юрій та  працівники ліцею, прийняли участь у молебні. Вшанували пам’ять про тих, кого вже з нами немає, хто боронив населення чужої землі.

В бібліотеці ліцею оформлено книжкову виставку на дану тематику.