Комунальний заклад "Хустський професійний ліцей" Закарпатської обласної ради

Комунальний заклад
"ХУСТСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ"
Закарпатської обласної ради

Мова освітнього процесу: українська

День вшанування подвигу учасників Революції
гідності та увічнення пам’яті

18 лютого 2022 р., найпершими учні Хустського професійного ліцею, вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнили пам’ять Героїв Небесної Сотні. Відтак, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників у 2013–2014 рр.., урочисто поклали квіти до підніжжя пам’ятника «Янголу-революціонеру», що у міському парку відпочинку імені Героїв Майдану.

Відповідно до Указу Президента України 20 лютого ми відзначаємо День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

8 років тому 20 лютого 2014 року на Майдані загинуло 49 осіб, за час Революції Гідності – 98 майданівців, Героїв «Небесної сотні», відвагою, силою духу і стійкістю яких наразі захоплюватиметься не одне покоління.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей.

І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. А більшість з них – молоді, сильні, ті, хто лише починав жити…

Мирні солдати Майдану, наші «Ангели сьогодення, Небесна сотня на варті. Вона поруч, поруч з нами і нині.

 

Слава Україні! Героям слава!